4 известни личности, с уникални таланти за владеене на чужд език

Според проучвания проведени над множество хора владеещи един или няколко чужди езика и напуснали родината си от десетки години се оказва, че с времето познанията по родния език се размиват. Често на такива хора им се налага да започват от начало да изучават майчиния език, за да припомнят онова, което в детството им е било „внедрено“ подсъзнателно.

Изучаването на даден език не е никак лесна задача, а за по-голяма част от хората свободно говорене на чужд език е истинска борба. И все пак има хора по света, каквито са полиглотите, за които границите на възможното и невъзможно то за повечето са размити.

Предлагаме ви да се запознаете с малка част от историите на тези личности и дано, по някакъв начин те допринесат в мотивацията за чуждоезиковите обучения за вас самите:

1. Благодарение на дълбоките си познания в коптски език, полиглотът и археолог Жан-Франсоа Шамполион допринесъл за дешифриране на египетски йероглифи, останали от древността.

2. Не по-малък интерес буди и случая на феномена хиперполиглот Себастиан Хайне, който по народност е германец. Неговата биография разказва за това как на 22 години той познава в детайли индо-германска филология и може свободно да общува на 35 езика. Самият Себастиян твърди, че е обикновен човек, който е посветил живота си за изучаване на чужди езици. Живота си като полиглот започва едва в 7 годишна възраст, а днес изучава по 2 чужди езика на година.

3. Хорхе Фернандез е перуанец, който умее да пише и говори на 10 езика, а уменията си придобива до 18-тата годишнина. Всичко започнало, когато бил ученик, а майка му го наказва, заради лошия успех в училище. Фернандез използва времето си, след като е ограничен от телефонните разговори и го насочва в изучаването на френски език. След това продължава с румънски и италиански, а по-късно и останалите 7 езика. Днес Хорхе, споделя, че целта му е да стигне заветното число 25 чужди езика.

4. Феноменален е и Зиад Юсеф Фазах, той има и поддържа основни нива владеене и разбиране на 60 различния чужди езика. Фазах, споделя, че ежедневно се налага да упражнява уменията си във всеки отделен език, за да не загуби основите изградени до момента.

Ако тези хора, личности, полиглоти са ви впечатлили, то може би е време да потърсите езикова школа, която да предложи най-доброто обучение за вас.